Lindstrom pokreće uslugu višekratnih zaštitnih maski

Svest o značaju lične higijene raste na globalnom nivou i zato Lindstrom pokreće novu uslugu višekratnih zaštitnih maski sa ciljem da pruži podršku preduzećima koja traže odgovor na povećane mere bezbednosti.

Higijena globalno dobija na značaju usled pandemije Korona virusa. Kako trenutno ne postoji vakcina za novootkriveni virus, jedini način da se zaustavi pandemija je prevencija. Preduzimaju se mere socijalnog distanciranja i pojačane higijene redovnim pranjem ruku i nošenjem zaštitnih maski i rukavica. Višekratne zaštitne maske koju je uveo Lindstrom imaju za cilj da pomognu osoblju da ne dodiruju svoje lice koje je glavni izvor infekcije i da deluju kao barijera od kapljičnih infekcija kada osoba kašlje ili kija.

„Sa novom uslugom želimo da podržimo naše klijente da sačuvaju normalno poslovanje uprkos trenutnoj globalnoj situaciji. Nudimo nova rešenja koja pomažu zaštitu osoblja i proizvodnje. Uz višekratne zaštitne maske, naši klijenti ne moraju da brinu o dostupnosti maski niti moraju da brinu o rukovanju korišćenim maskama na higijenski način — mi ćemo se pobrinuti za to. Suština je u ponovnoj upotrebi maski od tekstila, što je održivo ali i ujedno higijensko rešenje, jer se brinemo o njihovom pranju u našim sertifikovanim perionicama, a zatim vraćamo higijenske i čiste maske na ponovnu upotrebu“, komentariše Marita Vuohensalo, potpredsednica Lindstrom Workwear Services.’’

Višekratne zaštitne maske su namenjene kompanijama čije osoblje radi na poslovima prerade hrane, u farmaceutskoj industriji ili u maloprodaji. Maska za višekratnu upotrebu ne treba smatrati ličnom zaštitnom opremom i medicinskom opremom jer nema sertifikovane zaštitne karakteristike. Usluga će biti dostupna u svim zemljama u Evropi i Aziji u kojima Lindstrom posluje.

Lindstromov sertifikovani proces pranja garantuje kupcima čistoću

Lindstromova usluga garantuje mikrobiološki čist tekstil jer sve Lindstromove perionice prate EU standard EN-14065, koji obezbeđuje potreban nivo higijene tokom čitavog servisnog procesa. Standard EN 14065 se odnosi na tekstil koji se koristi u farmaceutskoj, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji kao i u zdravstvenoj zaštiti. Svi Lindstromovi pogoni su ISO 9001 i ISO 14001 sertifikovani. U slučaju usluge višekratne zaštitne maske, pratimo poseban proces pranja veša namenjen pranju zaražene radne odeće gde proces pranja veša uključuje kombinaciju specijalnog postupka rukovanja kao i termičku i hemijsku dezinfekciju koja uništava mikroorganizme kako bi se obezbedila održiva higijena proizvoda.