Dobrodošli na Lindstromove stranice o zaposlenju!

Trenutno u Lindstromu ima oko 3.000 zaposlenih. Naš međunarodni rast se nastavlja i mi u Lindstromu smo redovno u potrazi za novim zaposlenima.

U Lindstromu možete da radite na različitim pozicijama u preko 20 zemalja, na primer, u prodaji usluga iznajmljivanja i održavanja radnih odela, otirača i staza, održavanja tekstila, u ljudskim resursima, finansijama i administraciji, marketingu i korisničkom servisu. Istražite naše stranice o zaposlenju, pratite naša slobodna radna mesta i pridružite se našem vedrom timu. Možete nas pratiti i na LinkedIn.

Ps. Imamo i sjajne kolege! Pročitajte više o zadovoljstvu rada u Lindstromu u odeljku „Zašto odabrati Lindstrom“.

Zašto odabrati Lindstrom?

Kasvava, luotettava ja kansainvalinen

Rast, pouzdanost i međunarodni poslodavac

Mielenkiintoinen palveluvalikoimaZanimljiv asortiman usluga

Vahva brandi
Snažan brend

Vastuullinen toiminta

Odgovorno poslovanje

Lindström Group Career Minna Gentz

Pozdrav od Lindstromovog menadžera ljudskih resursa Minne Gentz

U Lindstromu, imate priliku da radite u međunarodnoj porodičnoj kompaniji.

Lindstrom beleži izuzetno dinamičan rast na međunarodnom nivou. Naša vizija je da budemo prisutni u 25 zemalja do kraja 2016. godine. Stvaramo istoriju u mnogim zemljama u kojima smo bili prva kompanija koja je uvela uslugu najma i održavanja radnih odela i uniformi, otirača i staza.

Lično, mogu iskreno da kažem da volim da radim za Lindstrom. Počela sam da radim kao korporativni menadžer ljudskih resursa u novembru 2013. godine. Odlično je raditi u međunarodnoj porodičnoj kompaniji i to toplo preporučujem i drugima. Ovde ne postoji nedostatak stručnosti ili entuzijazma i podstreka da se nauči nešto novo.

 

Nadam se da ćete pratiti vesti o našim slobodnim radnim mestima jer smo stalno u potrazi za novim marljivim i stručnih radnicima Lindstroma. Ovde će vam biti veoma dobro, ako se posvetite sticanju ne samo stručnosti, već i marljivosti, veština za korisnički servis i hrabrosti za napredovanje i nove izazove.

Možete pročitati mišljenja drugih zaposlenih u Lindstromu u odeljku Lične priče. U nastavku ćete takođe pronaći i kratku prezentaciju našeg tima za ljudske resurse.

Nadam se da ćete uživati u našim stranicama o zaposlenju!

Mi brinemo o našim kolegama! Prijatan svakodnevni život kroz kulturu usluga

Lindstromova kultura usluga ima za cilj zadovoljne zaposlene i neuporedivo iskustvo usluga.

Usluga je solidan deo naše kulture – kako interno, tako i spolja. Briga o kolegama, zajednički rad i pomoć kolegama se ogledaju u dobrom uslužnom iskustvu naših klijenata.

Početkom 2010. godine, Lindstrom je pokrenuo program „usluga kojom postajemo najbolji“ za stvaranje neuporedivog iskustva usluga. U sklopu ovog programa igrali smo, između ostalog, i igru „Vama na usluzi“ promovišući našu internu kulturu usluga, kroz koju smo se zahvaljivali našim kolegama slanjem elektronskih ili klasičnih čestitki –  zahvalnica u okviru cele Grupe.

Cilj programa je da se razvije kultura Lindstrom usluga i saradnja.

Program „upoznaj šta drugi rade“ obuhvata upoznavanje sa radom na sličnom radnom mestu ali u nekoj drugoj radnoj jedinici ili sa drugim zaduženjima u okviru grupe, u trajanju od 3-5 dana. Cilj je učenje novih veština i unapređenje stručnosti zaposlenih kada je reč o radnim zadacima i uslugama u okviru cele Grupe.
Program ima čvrstu podršku vodećih menadžera kompanije. I oni se upoznaju sa radnim zadacima drugih zaposlenih u različitim delovima organizacije barem jednom godišnje. Program je pokrenut u proleće 2013. godine u Finskoj, a realizuje se i u svim zavisnim preduzećima Lindstroma od početka 2015. godine.

Doprinos programa „saznaj šta drugi rade“:

  • Kao put sticanja novih ideja i perspektiva
  • Kao put sticanja novih ideja i perspektiva
  • U razumevanju i učenju različitih procesa u okviru kompanije, o značaju sopstvenog posla i kao i posla drugih zaposlenih
  • Za  poslovno povezivanje

Rezultati programa „saznaj šta drugi rade“ ogledaju se u nekoliko razvojnih projekata, razmeni najboljih praksi i stvaranju novih prijateljstava već tokom prve godine. Kako navodi skoro 100 zaposlenih u Lindstromu koji su prošli kroz ovaj program, oprobavanje u novim poslovima unosi živost i novine u svakodnevne aktivnosti.

Prema rezultatima naše interne ankete o imidžu poslodavca koja je sprovedena kod zaposlenihu leto 2014. godine, preko 80 % zaposlenih je navelo da su ponosni što rade za Lindstrom i oko 80 % bi nas preporučilo kao poslodavca.

Odgovornost je ključni deo našeg poslovanja. Ona obuhvata odgovornost za finansije, životnu sredinu i zaposlene. Ulažemo u zadovoljstvo zaposlenih svojim poslom na mnogo različitih načina jer verujemo da samo zadovoljni zaposleni jesu garancija za neuporedivo iskustvo naših klijenata. Istražite naše odgovorno poslovanje na stranicama o korporativnoj društvenoj odgovornosti.

Mi ulažemo u vašu razvoj karijere. „Rastite sa nama“: razvoj u okviru vaše pozicije ili skok na mesto šefa

Lindstrom nudi nekoliko razvojnih puteva

Šef službe za zapošljavanje i razvoj karijere u Lindstromu, Kirsi Aropaltio, deli savete kako možete razvijati karijeru i kakve se karijere nude u Lindstromu.

Šta znači „Rastite s nama“

To je naš program razvoja karijere u okviru cele Grupacije.

Šta čini dobru karijeru?

Praktično je nemoguće dati jedan tačan odgovor. Zbog toga, nudimo nekoliko razvojnih puteva. Za neke, karijera i uspeh predstavljaju tradicionalno napredovanje do dužnosti sa većom odgovornošću, ali oni mogu isto tako da se odnose na razvoj u sopstvenom radu bez želje da se stigne do pozicije šefa.

Kako se na najbolji način ostvaruje lični napredak?

Razvoj je najuspešniji kada se poklope kadrovske potrebe sa poslovnim. Prepoznali smo neke poslove u kojima naročito želimo da se razvijaju naši kadrovi, na primer, u oblasti korisničkog interfejsa ili upravljanja poslovanjem. Opisujemo ove karijere preciznije i aktivno ulažemo u aktivnosti kojima ćemo zainteresovati ljude da se bave tim poslovima.

Podelite primer na koji način se može unaprediti stručnost u Lindstromu.

Možemo da podelimo nekoliko odličnih priča o razvoju karijere, ali učenje se može i mora odvijati u skopu svakodnevnog života. Na primer, dobar način da se proba nešto novo je da učestvuje u našem programu „Saznajte čime se drugi bave“ u okviru kojeg možete da saznate više o radu ostalih zaposlenih u Lindstromu. Skoro 100 zaposlenih u Lindstromu je već učestvovalo u programu razmene poslova koji je 2013. godine pokrenut u Finskoj. Tokom jedne radne nedelje, stičete dobar utisak o tome da li je rad u prodaji nešto što vama odgovara. Pored toga, razumevanje poslova koje obavljaju drugi zaposleni je uvek korisno, pa čak i ako otkrijete da takav posao nije za vas lično.

Najbolju uslugu pružaju zadovoljni radnici

https://www.youtube.com/watch?v=N4K41I4MFso